Maak nu een account aan en profiteer van 3 minuten gratis ter kennismaking.

Random image for blog

Uitleg Tarot Kaarten Visconti

3 Maart, 2019 09:10

Uitleg en betekenissen van de Tarot dei Visconti

Een van de mooiste en oudste tarot kaarten die er bestaan zijn die van Visconti die sinds 1400 de 15e eeuw bestaan.

Niet alleen zijn deze rijkelijk geïllustreerd met blad goud maar ook een kunst object die aan de koninklijke hoven van Noord Italie gebruikt werden in eerste instantie als speelkaarten

De eerste kaarten waren de speelkaarten oftewel de kleine Arcanen ( 56 kaarten) genoemd, maar wanneer nu precies de 22 kaarten van de grote Arcanen werden toegevoegd is nog niet iedereen over uit.

Een ding is bijna zeker, de 56 kleine Arcanen zijn naar verluid van Arabische afkomst en in Italië gekomen via Spanje onder de Moorse bezetting, dus van Noord Afrikaanse afkomst.

De Tarot kaarten hebben een typische oorsprong uit de Italiaanse Renaissance ( Rinascimento)  van 1408 door Luigi di valois en zijn vrouw Valentina Visconti in Lombardia ( Milaan)

Deze kaarten werden dus eigenlijk alleen geïntroduceerd in het begin bij de Italiaanse adel en later wijd verspreid onder de bevolking eerst in Italie en uiteindelijk in heel Europa

Tarot kaarten voor voorspellingen, helderziendheid en geluk

In de 17e en 18e eeuw kregen de Tarokkaarten door verschillende zieners ( helderzienden) een mystieke betekenis en werden deze kaarten aan mystieke betekenissen onderworpen

Voorspellingen zijn gezien als kunt en niet als een wetenschap.Kaarten interpreteren wordt dan ook in het Italiaans Cartomanzia genoemd en wordt gezien als een kunst.

Deze kunst bestaat dus uit het feit dat de kaartlezer geen enkel feit of voorkennis kende van de persoon waarvan hij de kaarten interpreteert .Dus alleen de persoon die de kaarten laat lezen kan dit bevestigen

De voorspellingen kunnen voortkomen uit het lezen en interpreteren van de symbolen van de kaarten, maar ook of alleen door de helderziende gaven van de kaartlezer.

Iemand die voorspellende gaven bezit komen altijd uit 2 dingen voort:

1) Erfenis van een lijn van helderziende gaven van ouders en voorouders

2) Of evt traumatische gebeurtenissen in het leven, deze gave ontwikkelt zich bijna altijd alleen in de kinderjaren of vanaf geboorte.

Ethisch gedrag van de toekomst voorspeller

Een toekomst voorspeller heeft zich aan een bepaald ethisch gedrag en normen te houden.

1) Een voorspeller dient zich niet blindelings op de toekomst te richten, maar op een huidige situatie en problematiek en de situatie ( toekomst) die daaruit voort komt.

2) De voorspeller dient niet gedreven te worden door religie of filosofie of rationeel achter liggende gedachtengangen, maar door een gevoel en sentiment en empathie en liefde voor de medemens, om die te kunnen helpen

3) De voorspeller mag geen misbruik maken van de klant, door zijn of haar zwakke punten uit te buiten, maar dient de klant juist te helpen om deze punten te doorbreken en zijn of haar problemen te dienen op te lossen.

< Witte magie & zwarte magie Bio Reiniging en schoonmaak middel maken >
Aanwezig