Esoterische producten

Wierook en kruiden.                   

Wierook en kruiden worden al sinds de antieke oudheid gebruikt voor het reinigen van de mens en de omgeving, en verder ook voor offeren aan de goden en uiteindelijk in het monistische geloof in de kerken en tempels etc.

Wierook ( korrelwierook) is een hars van een boom.De meest bekende is Olibanum afkomstig van de Boswelliaboom.

Maar er is ook wierook van dennenhars, schors van een berk en rozenblaadjes.

De meest bekende wierook soorten zijn dan Olibanum, Mirre, Mastiek, Loban, Damar, Storax, Drakenbloed, Franckincense en

Het jodendom heeft wierook altijd als offer gebruikt, met name mirre die vaak in het oude testament wordt genoemd.

In de katholieke en orthodoxe kerk wordt met name Olibanum of Franckincense en Mirre gebruikt.

De oorsprong van de korrelwierook is uit het Midden Oosten en Oost Africa.

Verder hebben kruiden heilige werking voor bescherming en reiniging en staan al deze planten in verbinding met verschillende planeten.

Ik zal op de pagina Kruiden & Rituelen van onze website voorbeelden vermelden van namen van planten en de astrale verbintenis met de planeten en de heilzame werking voor de verschillenden problemen die hiermee opgelost kunnen worden op het Spirituele vlak.

Het esoterische gebruik van planten wordt ook wel, Kruiden Magie, of " Groene Magie" genoemd, en valt vaak onder het begrip Witte Magie.

Slachtoffers van zwarte magie worden vaak met kruiden behandeld, zoals kruiden baden, kruiden om je huis uit te roken etc.

Ieder land gebruikt zijn eigen kruiden, maar opvallend is dat het merendeel van de mensen in Nederland er toch voor kiest om Mediterraanse kruiden te gebruiken.

Opvallend omdat deze kruiden hier niet groeien en er geen gebruik en / van traditie aan verbonden is.

In Italië werden bepaalde kruiden zelfs door priesters al sinds de middeleeuwen gebruikt voor exorcisme en reiniging van negatieve invloeden.

Aan de planten worden eigenschappen toegekend wegens hun energie en helende werkingen.

Verder is hun energie afgestemd op verschillende planeten, en wordt er onderscheidt gemaakt tussen "positieve" energie en "negatiieve" energie.

Ik zal de tabellen en het gebruik van kruiden op esoterisch en spiritueel gebied op de pagina Kruiden Rituelen van www.yourspiritualnetwork.com verdere uitleg over verstrekken.

U kunt uiteraard ook contact bellen naar 0909 9779 en met Nanette box 01 of een andere consulent die gespecialiseerd is in het gebruik van kruiden.

 

Aanwezig