Lenormand kaarten

De Mlle Lenormand kaarten.

 

Mlle Lenormand

 

Marie Anne Adelaide Lenormand werd geboren op 27 mei 1772 te Alencon, Frankrijk, en was een beroemde helderziende en kaartlegster.

Als kind bezat zij al paranormale gaves die zij verder ontwikkelde in Parijs, in het traditionele Franse kaartleggen.Samen met andere helderzienden was zij actief in een Parijse salon, waar mensen kwamen om hun toekomst te laten voorspellen.

Mlle Lenormand heeft haar roem en bekendheid met name te danken aan Josephine de Beauharnais, pas gehuwd met de toen nog jonge Napoleon Bonaparte.

Haar voorspellingen kwamen uit met betrekking tot Josephine En Napoleon, en haar naam was gevestigd.

Zij werd vanaf die tijd druk bezocht in haar salon “ de Sybille” in Parijs.

Na de verbanning van Napoleon, volgt er echter een periode in Frankrijk, waarbij het leggen van kaarten, toekomst voorspellen en consulten geven, ten strengste verboden is.

Mlle Lenormand begint in die periode, (1814) met het uitgeven van boeken over haar ervaringen en de verschillende werkmethode’s die zij heeft bedacht en uitgevonden.

Verder benoemde zij haar salon een bibliotheek en beschreef ze haar haar beroep als die van een  bibliothecaris.Dit om iedere vorm van beschuldigingen zoals landverraad, heksenarij en oplichting te vermijden.

 

De Mlle Lenormand kaarten, is een voorspellingskaartenspel vernoemd naar Mlle Lenordman.

Duidelijk is dat het kaartenspel is afgeleid van het traditionele kaartenspel.

Niet lang na haar overlijden, in 1843, kwam haar eerste kaartspel uit onder de naam " Le Grand jeu de Mlle Lenormand", dit verscheen in 1845 en bestond uit 54 kaarten.

Deze werden geheel ontworpen naar de inzichten van Mlle Lenormand, door Madame Breteau, een ex studente van Mlle Lenormand.

De kaarten hebben allemaal een afbeelding met betekenis erop beschreven en daarnaast het symbool van het traditionele kaartenspel waar het vanaf geleid is.

Zoals: schoppen, klaveren, harten en ruiten.

Een vrijwel zelfde soort van kaartspel is het Italiaanse kaartspel de Sibille, bestaande uit 56 kaarten gelijk aan het traditionele kaartspel.

In 1850 werd echter het “ kleine”  Lenormand kaartenspel uitgebracht bestaande uit 36 kaarten.

Na horen zeggen gebruikte Mlle Lenormand zelf 36 zelfontworpen kaarten.

Voor inzichten en toekomst voorspellingen met de Lenormandkaarten kunt u een consult aangaan met een van onze consulenten op www.yourspiritualnetwork.com

 

 

Aanwezig