Maak nu een account aan en profiteer van 3 minuten gratis ter kennismaking.

Goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen

2 Juli, 2017 16:34

Goed voor jezelf zorgen

 

Stelling

Mijn stelling is: ‘Iedereen…dus ook juist elke professional zoals therapeut, psycholoog, psychiater, docent, paragnost, medium en alle overige beroepen die mensen begeleiden in hun leerproces, dienen in hun opleiding getraind te worden met hoe zij zichzelf dienen af te sluiten.’

 

Wat maakt dat ik vind dat juist ook elke professional dit afsluiten dient te leren, is omdat ik van mening ben dat zij dit afsluiten ook aan hun klanten, groot en klein, dienen te kunnen leren. Hoe kan je een ander iets leren als je zelf totaal niet weet hoe dit afsluiten werkt?

 

Wat levert ‘jezelf afsluiten’ je op?

Afsluiten zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf kan aansluiten. Het zorgt ervoor dat je in jouw leven beter voor jezelf kan zorgen. Het zorgt voor meer geluk in je leven. Pas op het moment dat je goed voor jezelf kan zorgen, kan je ook goed voor anderen zorgen… als dat is wat je wilt.

 

Prikkels                                                                                                                                                       

Veel mensen groot en klein hebben ‘last’ van allerlei prikkels. Aangezien het aantal prikkels voor groot en klein steeds groter wordt, dienen wij onszelf te leren beschermen tegen de invloeden van te veel prikkels. Hierbij denk ik aan prikkels in de ruime zin van het woord.

 

Wat maakt dat dit afsluiten staat vermeld op deze site?

Tijdens het begeleiden van mensen op het gebied van spiritualiteit, denken mensen nogal eens… baadt het niet, dan schaadt het niet.

In dit geval blijkt het naar mijn idee vaak beter als mensen zichzelf eerst leren afsluiten in plaats van dat zij zichzelf overal voor openstellen op het gebied van spiritualiteit. Plus leren focussen op wat zij wel willen. Zeker als mensen en kinderen toch al gevoelig zijn en overal voor openstaan.

Prima om jezelf te ontwikkelen. Alleen is het wel ‘handig’ om eerst goed voor jezelf zorg te leren dragen doormiddel van jezelf leren beschermen ofwel afsluiten.

 

Wanneer jezelf afsluiten?

Voor iedereen is het goed om jezelf te beschermen/af te sluiten voor negatieve invloeden van buitenaf.

Jonge kinderen die instabiel zijn of overmatig reageren op prikkels, dromen over dingen die ze eng vinden, ineens heel plotseling hoofdpijn krijgen of andere aandoeningen ervaren die ze eerder niet ervaarden. Jongeren die ineens niet meer in hun kracht staan doordat ze met dingen geconfronteerd worden waardoor ze de weg kwijtraken. Moeders die het gevoel hebben dat ze alleen maar aan het rennen zijn en die moe zijn in plaats van dat ze plezier hebben met hun kinderen. Zakenmannen die het heel druk hebben, behoefte hebben aan ‘peace of mind’, enzovoorts …

 

Als je goed voor je zelf zorgt, kan je leven in overvloed ervaren. Focus al je energie op wat je WEL wilt en je zult jezelf en je omgeving verrassen!

 

Medium/Paragnost Francetta 

< Gli Angeli Gelukkig Nieuwjaar >
Aanwezig